Ortopedický magazín logo

Reklama

Prečo je škorica prospešná pre zdravie? Má antibakteriálne, antivírusové a protiplesňové vlastnosti

Prečo je škorica prospešná pre zdravie

Priaznivé účinky na zdravie má škorica vďaka množstvu antioxidantov, a to flavonoidov, vitamínov A, B, C, E a K. Z minerálnych látok obsahuje vápnik, železo, horčík, draslík, sodík a zinok. Práve pre obsah týchto zložiek dokáže podporiť imunitu. Na sociálnej sieti to uviedol Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) Bratislava hlavné mesto.

Škorica má podľa RÚVZ aj antibakteriálne, antivírusové a protiplesňové vlastnosti. „Výborná je vďaka svojim protizápalovým účinkom pri prechladnutí a bolesti hrdla,“ spresnil RÚVZ.

Je vhodná pre ľudí s vysokým krvným tlakom, pomáha normalizovať hladinu cukru v krvi. Škorica sa v súčasnosti využíva pri nechutenstve, tráviacich ťažkostiach, plynatosti a ľahkých kŕčoch. „Svoj význam má aj pri chudnutí, znižovaní hladiny cholesterolu v krvi, ale tiež pri stavoch vyčerpanosti,“ dodal RÚVZ.

Škorica by sa však nemala používať pri precitlivenosti na silicu a pri žalúdočných a črevných vredoch.

Zdroj: TASR

Foto: ilustračné, Envato Elements

About Author

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Pripojte sa k nášmu zoznamu adresátov a dostávajte každý týždeň výber najzaujímavejších správ zo sveta Ortopedického magazínu.

Úspešne ste sa prihlásili k odberu.

Share This